Маймунски хляб с маслини

01/02/2018
Галя Василева
отГаля ВасилеваНовак
"Готови сме да станем на маймуни, само и само да опитаме този ароматен маймунски хляб с маслини "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
  • Преглеждания общо1 430
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се затопля леко, в него се слагат маята и захарта. Разбърква се, докато се разтопят. Брашното се пресява, прави се кладенче, в което се добавят горните продукти, солта и белтъкът. Меси се до получаване на меко тесто, което се оставя да втаса 1 час на топло.

Сместа се приготвя, като се нарязват на ситно маслините и чесъна и се добавят останалите продукти, разбърква се.

От тестото се правят топчета с големина на орех и се топят в сместа. Редят се намаслена и набрашнена с царевично брашно форма. Не е нужно да се стараете топчетата да са еднакви. Оставя се да втаса още 15 мин.

Хлебчето се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 мин. Оставя се още 10 мин. след изключване на фурната. Обръща се върху дъска за хляб. Загъва се с кърпа, докато се отвърне и по възможност се консумира топло.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни рецепти