Френски козунак

21/02/2018
"Едно от бижутата на Френската кухня - невероятен френски козунак с хрупкава коричка "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 798
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Козунак

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в половината мляко и се оставя да втаса. Яйцата се разбиват със захарта, маслото, солта и останалото мляко на топло.

Добавя се втасалата мая и се замесва тесто. Меси се, докато стане на конци. Оставя се на топло да втаса.

Бриошите се правят, като от тестото се подготвят по две топчета едното по-голямо, едното по-малко.

Намазват се с жълтък, оставят се да втасат, отново се намазват, поръсват се с орехи. Пекат се в затоплена до 180 градуса фурна.

Мерителни лъжици с купа-29%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мерителни лъжици с купа
14.00 лв.
10.00 лв.
Виж ››

Страхотен комплект от мерителни лъжици с купа. Може да измерите точно сухи или течни съставки, и да ги сипете директно в купата. Имате 5 лъжици с различна вместимост и цветове.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар