Френски козунак

21/02/2018
"Едно от бижутата на Френската кухня - невероятен френски козунак с хрупкава коричка "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 690
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в половината мляко и се оставя да втаса. Яйцата се разбиват със захарта, маслото, солта и останалото мляко на топло.

Добавя се втасалата мая и се замесва тесто. Меси се, докато стане на конци. Оставя се на топло да втаса.

Бриошите се правят, като от тестото се подготвят по две топчета едното по-голямо, едното по-малко.

Намазват се с жълтък, оставят се да втасат, отново се намазват, поръсват се с орехи. Пекат се в затоплена до 180 градуса фурна.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар