Пълнени чушлета за специален повод

05/03/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8404923167
"И вие ли търсите подходящ повод да опитате тези невероятни чушленца "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо726
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Първо, приготвяме пълнежа за нашите чушлета, като кълцаме едната глава лук и 3 от скилидките чесън на много ситно. Запържваме ги до омекване в половината зехтин и добавяме каймата и хамона на малки парченца при непрестанно бъркане, докато каймата стане на трохи - при нужда се добавя малко водичка.

2.Слагаме лъжиците брашно и отново бъркаме още две минутки, след което наливаме водата и млякото и формираме кашичка. Подправяме със сол и пипер, внимавайки, защото хамонът също е солен. Готвим до постигане на гъстота, която преценим че е подходяща за пълнеж (нито много рядка, нито прекалено гъста) Оставяме леко да се охлади, за да не се изгорим при пълненето, а през това време си приготвяме сос.

3. За сосчето режем останалите лук и чесън, без да се стараем за големината на парченцата, защото после ще пасираме. Запържваме до омекване с шипка сол и добавяме 2-3 от чушлетата - нарязани. Готвим 5 минути и наливаме бялото вино. Щом се редуцира, веднага слагаме и сметаната и пасираме до фин крем.

4. Пълним внимателно чушките с плънката от бешамелена кайма и подреждаме в тавичка. Заливаме със сосчето, поръсваме с малко кашкавал и запичаме за кратко в силна фурна. По желание може да сервирате и така, без да запичате допълнително.

5. Поднасяме всяка порция поръсена със прясно накълцан магданоз.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар