Пролетна Манджа

Пролетна Манджа
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Свежа, уханна и пъстроцветна - това е истинската пролетна манджа"

Необходими Продукти

  • домати - 2 кг
  • чушки - 4 бр. зелени
  • чушки - 4 бр. жълти
  • чушки - 3 бр. червени
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз
  • сол
  • олио
  • сирене - около 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чушките на едро и ги запържете поотделно до омекване. Всеки изпържен сорт прехвърлете в отделна купичка и леко ги посолете.

Половината домати обелете и нарежете на дребно. Към нарязаните домати рендосайте останалите.

В същата мазнина от чушките изпържете доматите на слаб огън до изпаряване на водата.

Накрая добавете нарязан магданоз, сол на вкус, пресован чесън и разбъркайте.

Прехвърлете доматите в тавичка. Върху доматения сос наредете изпържените чушки, като между всеки сорт слагате натрошено сирене.

Поръсете манджата с пресен магданоз!

Пролетната Манджа е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#215390
Потребител#215390
Изглежда много вкусно ще я пробвам
26.09.2018 16:45
1