Лудо Тесто

Яница НиколоваЯница Николова
Иноватор
472
2k
832
1k
4
13/04/2018
"Тръгне ли да втасва, спиране няма и може да издържи до 1 седмица в хладилник "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо76 540
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топло мляко, слага се една лъжица захар и толкова брашно, оставя се, докато се появят балончета.

В купа се пресява брашното, прибавя се бакпулверът, захарта, яйцата, киселото мляко, олиото и втасалата мая. Замесва се меко тесто и се слага в намазнен плик или купа с капак.

Слага се в хладилник за 4-5 часа, но може и 1 нощ.

*Тестото може да стои до 1 седмица в хладилник.

*От тестото може да се правят пици, мекици, кифли и др.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Краси А.С.
Краси А.С.
24.03.2020 07:10
Това е най-добрата рецепта за тесто! Браво
1
0
Диляна
Диляна
03.01.2020 22:01
Винаги приготвям от това тесто. Страхотна рецепта.
0
0
Диляна
Диляна
26.07.2018 08:54
Тестото става уникално пухкаво.Подходящо за пици, кифлички и много други тестени вкусотии. Страхотна рецепта.
7
0
Яница Николова
Потвърждавам, наистина е чудесно тесто. Благодаря за доверието! :-)
3
0