Лудо Тесто

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4564001894
13/04/2018
"Тръгне ли да втасва, спиране няма и може да издържи до 1 седмица в хладилник "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 253
  • Преглеждания за месеца3673
  • Преглеждания за седмицата3452
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топло мляко, слага се една лъжица захар и толкова брашно, оставя се, докато се появят балончета.

В купа се пресява брашното, прибавя се бакпулверът, захарта, яйцата, киселото мляко, олиото и втасалата мая. Замесва се меко тесто и се слага в намазнен плик или купа с капак.

Слага се в хладилник за 4-5 часа, но може и 1 нощ.

*Тестото може да стои до 1 седмица в хладилник.

*От тестото може да се правят пици, мекици, кифли и др.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Диляна
Диляна
26.07.2018 08:54
Тестото става уникално пухкаво.Подходящо за пици, кифлички и много други тестени вкусотии. Страхотна рецепта.
6
0
Яница Николова
Потвърждавам, наистина е чудесно тесто. Благодаря за доверието! :-)
3
0