Мариновани кисели моркови с чесън

27/04/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф82122924743
"Специалната туршия с кисели моркови, с който черпим само скъпи приятели "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо569
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • за 1 буркан от 800 мл
  • моркови - 10 - 15 бр. ранни дребни
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • морска сол - 1 с.л.
  • копър - 3 стръка
  • синапено семе - 1 ч.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер - 1/4 ч.л. едро счукани зърна
  • бахар - 2 зрънца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В буркан се налива ябълковият оцет и се слага морска сол, захар, бахар, едро смлян чер пипер, скилидките чесън и стръковете копър, подреждат се измитите и леко остъргани моркови и се заливат с вода, която трябва да ги покрие.

Бурканът се стерилизира, като се слага в тенджера със студена вода.

След като заври, се оставя за 15 минути да ври "под ключ" и веднага бурканите се изваждат и се обръщат с капачките надолу.

Оставят се да изстинат напълно и се прибират на хладно.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар