Вино от глухарчета

28/04/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор5702156231
"Вино от глухарчета или спомен за отминалото време и простите удоволствия от живота "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо693
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

"Беше тиха ранна утрин, градът тънеше в мрак и блажено кротуваше в леглата. Въздухът вече лъхаше на лято, вятърът галеше приятно, природата дишаше дълбоко, топло и спокойно."

Сигурна съм, че снимките и рецептата ще разпалят въображението ви и ще ви върнат към творбата на великия Бредбъри.

Набраните цветове от глухарчето почистваме от зелените дръжки.

Кипваме вода в емайлирана тенджера и поставяме растението в нея. След 5 минути я отстраняваме от огъня и я оставяме да престои за едно денонощие на хладно. Прецеждаме течността в по-голям съд.

Поставяме отварата на котлона и след като течността заври, прибавяме захарта.

Стафидите смиламе в блендер на ситно. Добавяме ги заедно с кората на цитрусовите плодове, обелената кора от ябълката и карамфила. Варим 25 минути. Оставяме я да се охлади и прецеждаме.

Маята активираме в малко топла вода. Прибавяме я към течността, като внимаваме температурата им да е еднаква.

Изцеждаме и добавяме сока от плодовете. Разбъркваме и пресипваме в чисти и сухи бутилки (след като ги измия, ги поставям във фурната). Отгоре поставяме марличка, прикрепена с ластик. Оставяме ги на сенчесто място, за да ферментира за 3 дни.

След като виното е готово, съхранявайте бутилките плътно затворени.

С течение на времето цветът ще се избистри и ще стане леко прозрачен.

Аз го съхранявам в стъклена дамаджана.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Йорданка Ковачева
Поезия в бутилка :) Очарована съм от описанието!
1
0
Величка Щърбанова
Тази рецепта, определено ме заинтригува и я запазвам в ”любими„ !
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв