Яхния от агнешки врат

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
234
2k
664
1k
3
30/04/2018
"А месото от врата на агънцето запазете специално за тази яхния - уникално вкусна става "
Приготвяне25 мин.
Готвене130 мин.
Общо155 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 557
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешки врат - 1 бр. /около 500 г/
  • пресен лук - 1 връзка
  • кромид лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • червена чушка - 1/2 бр
  • картофи - 4 - 5 бр. едри, пресни
  • брашно - 2 с.л. равни
  • джоджен - 1/2 връзка
  • розмарин - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - 1 - 2 стръкчета
* мерки и количества
Яхния

Начин на приготвяне

Агнешкият врат се сварява, най-добре в тенджера под налягане за по бързо.

Когато месото е готово - след около 90 минути, то се обезкостява, но се внимава месото да остане на по едри парчета.

След това пресният лук и кромидът се задушават в олио. Прибавят се нарязаният морков, чушка и картофите. Когато леко се позапържат, се добавят брашното, червеният пипер и нарязаните подправки.

Следва част от бульона на агнешкото, разбърква се и се оставя да поври две-три минути.

След това зеленчуците се изсипват в тенджерата, в която е агнешкото месо с бульонът.

Варенето продължава около 15 минути или докато картофите са сварени.

Накрая яхнията се подправя се с още малко нарязан джоджен и котлонът се изключва.

Яхнията се поднася топла.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра-15%
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар