Яхния от агнешки врат

30/04/2018
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234663773
"А месото от врата на агънцето запазете специално за тази яхния - уникално вкусна става "
Приготвяне25 мин.
Готвене130 мин.
Общо155 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо954
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешки врат - 1 бр. /около 500 г/
  • пресен лук - 1 връзка
  • кромид лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • червена чушка - 1/2 бр
  • картофи - 4 - 5 бр. едри, пресни
  • брашно - 2 с.л. равни
  • джоджен - 1/2 връзка
  • розмарин - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - 1 - 2 стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият врат се сварява, най-добре в тенджера под налягане за по бързо.

Когато месото е готово - след около 90 минути, то се обезкостява, но се внимава месото да остане на по едри парчета.

След това пресният лук и кромидът се задушават в олио. Прибавят се нарязаният морков, чушка и картофите. Когато леко се позапържат, се добавят брашното, червеният пипер и нарязаните подправки.

Следва част от бульона на агнешкото, разбърква се и се оставя да поври две-три минути.

След това зеленчуците се изсипват в тенджерата, в която е агнешкото месо с бульонът.

Варенето продължава около 15 минути или докато картофите са сварени.

Накрая яхнията се подправя се с още малко нарязан джоджен и котлонът се изключва.

Яхнията се поднася топла.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар