Печено агнешко с ризото

Печено агнешко с ризото
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
220 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 3 кг
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио - 1 к. ч.
  • чесън - 3 - 4 бр/ цели скилидки
  • мащерка
  • розмарин
  • гарниране
  • ризото
  • зелена салата
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на едри парчета и се поръсва със сол и черен пипер. В купа сипваме олио и разбъркваме с червения пипер и цели скилидки чесън. Добавят се подправкитe.

Всяко парче агнешко месо се намазва обилно с мазнината и червения пипер и се нарежда в тава. Фурната е загрята на 200 градуса, покриваме тавата с алуминиево фолио и печем за 2 часа.

Изважда се , фолиото се сваля, температурата се намалява и печем още 1 час до готовност на месото.

Сервираме порция агнешко с гарнитура от ризото, зелена салата и резен лимон. Вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: