Турски Хляб Балон Лаваш

08/05/2018
"Ето я най-точната рецепта за турски хляб балон лаваш "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 333
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа. Разтворете маята в топло прясно мляко. Добавете захарта и след като маята шупне, прибавете останалите съставки, без олиото.

Разбъркайте и прибавете към брашното. Замесете меко тесто. Когато тестото започне да лепне по пръстите ви, прибавете олиото на части и доомесете тестото.

Готовото тесто завийте и оставете на топло, за да удвои обема си. Втасалото тесто разделете на равни топки. Всяка топка разточете на тънка кора. Намажете всяка кора с разбито яйце и поръсете със сусам.

Изпечете до зачервяване в загрята фурна.

Готовият хляб намажете с масло и поднесете с чубрица.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар