Маринован Зарган

10/05/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене24 мин.
Общо44 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо583
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зарган - 1 - 1.5 кг
  • морска сол - около 1 кг
  • оцет
  • олио
  • копър
  • черен пипер - зърна
  • чесън - скилидки
  • бахар - зърно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заргана измиваме, като отстраняваме вътрешностите под течаща вода.

Отцеждаме и покриваме с морска сол навсякъде. Оставяме така да престои за около 24 часа.

След изтичането на времето изтръскваме солта, нарязваме на порции и нареждаме в средно големи буркани.

Отгоре във всеки буркан поставяме копър, чесън, черен пипер на зърна, зърно бахар.

В съд загряваме олиото и оставяме да изстине.

Поливаме подредената риба с олиото, което е до гърлото на буркана.

Прибавяме във всеки буркан по 2 с.л оцет.

Оставяме рибата да престои за една седмица на студено и тогава консумираме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар