Маринован Зарган

10/05/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене24 мин.
Общо44 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 512
  • Преглеждания за месеца625
  • Преглеждания за седмицата115
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Маринована Риба

Начин на приготвяне

Заргана измиваме, като отстраняваме вътрешностите под течаща вода.

Отцеждаме и покриваме с морска сол навсякъде. Оставяме така да престои за около 24 часа.

След изтичането на времето изтръскваме солта, нарязваме на порции и нареждаме в средно големи буркани.

Отгоре във всеки буркан поставяме копър, чесън, черен пипер на зърна, зърно бахар.

В съд загряваме олиото и оставяме да изстине.

Поливаме подредената риба с олиото, което е до гърлото на буркана.

Прибавяме във всеки буркан по 2 с.л оцет.

Оставяме рибата да престои за една седмица на студено и тогава консумираме.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар