Козуначени кифлички с локум и сусам

13/05/2018
Мина Димитрова
отМина ДимитроваГотвач232212
"Меки като душичка, защото са приготвени с цялата ни любов специално за вас "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо958
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме млякото и в него слагаме меда, захарта, яйцето и един белтък /жълтъкът на второто яйце се оставя за намазване на вече готовите кифли/, маята и олиото.

С тази смес и брашното месим тесто, което оставяме да престои 15 минути.

Разточваме тестото на окръжност и го разрязваме по диагоналите, за да се получат триъгълници.

В широкия край на триъгълника слагаме по един локум и тестото се завива на кифла.

Готовите кифлички оставяме да втасат и преди да ги сложим във фурната, ги намазваме с разбития жълтък разреден с малко вода.

Поръсваме със сусама.

Печем ги 10 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса. После намаляваме фурната.

Когато са готови, вадим ги от фурната и ги намазваме с краве масло.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар