Пържено пиле с хрупкава коричка

16/05/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру211185379415
"Не се учудвайте, ако намерите цялото пиле с нагризана коричка, знаете ли колко е хрупкава "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо579
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пиле - 1/2 бр. домашно
  • сол
  • черен пипер
  • кисело мляко - 2 ч.ч.
  • панировка
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • бяло брашно - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кимион - 1 щипка
  • олио - 1 ч.ч. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото пиле се нарязва на едри порции. Поръсваме със сол и черен пипер и се залива с разбито кисело мляко. Оставя се на хладно за 30 минути.

В купа смесваме царевично брашно, бяло брашно, сол, кимион и червен пипер.

Разбърква се сухата смес, да се смесят продуктите.

В тенджера се загрява олио на котлона. Всяко парче месо се овалва в царевичната смес и се пържи от двете страни до златисто.

Сервираме топло със салата и чаша пиво.

Вкусно и лесно за приготвяне.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар