Осолено филе от сьомга

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
44
15/01/2013
"Сьомгата е най-вкусна осолена, без термична обработка и тежки подправки "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 822
  • Преглеждания за месеца266
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • сьомга - 2 кг филе он норвежка
  • морска сол - за наръсване
  • захар
  • копър
  • черен пипер - смлян, или бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето от сьомгата се натрива със смес от натрошена на дребно морска сол, захар в съотношение 1.5 :1.

Филето се поръсва със смлян черен или бял пипер увива се във фолио и се прибира на студено в хладилника за 12-24 часа/най добре е 12 часа/.

След това се изтръсква от излишните количеста сол и копър и се нарязва на тънки парченца, които се поставят върху препечени филийки черен хляб натрит с пасиран и овкусен чесън

Източникът на тази рецепта е Бойко Корцанов от Хелзинки

Рейтинг

5 4
4 5
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар