Задушен агнешки черен дроб

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Задушен агнешки черен дроб1 / 2
04/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • магданоз - 7 - 8 стръка пресен
  • олио - 4 с.л
  • черен пипер - млян
  • сол - 1 ч.л.
  • лук - 1 кг
  • агнешки дроб - 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 2 с.л. олио задушаваме нарязания на едро лук.

Прибавяме солта и черния пипер и оставяме под капак на умерен огън.

След като омекне лукът, махаме капака засилваме огъня и оставяме да изври водата от лука.

Измития добре дроб нарязваме на малки парченца и запържваме за 10 минути в останалото олио в отделен съд.

Към лука изсипваме дроба и разбъркваме, поръсваме с магданоз и сервираме ястието топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: