Козуначена питка, замесена в хлебопекарна

Йорданка ТасеваЙорданка ТасеваИноватор3662702184
04/06/2018
"Оставете тежката работа на хлебопекарната, вие само ще приемате поздравления за майсторската пита "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо603
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В контейнера на хлебопекарната слагаме първо течните съставки - мляко, яйца, маслото. Добавяме брашното, маята, ванилиите, настърганата кора, локума и стафидите. Включваме на програма за месене.

След като е готово, вадим тестото от хлебопекарната, оформяме питката и я поставяме в предварително намаслена тава. Оставяме на топло да втаса.

След като втаса, я намазваме с разбития жълтък и поръсваме със захар.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар