Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Тиквички с пресен лук и заливка на фурна

Тиквички с пресен лук и заливка на фурна

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Тиквички с пресен лук и заливка на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 - 3 бр.
  • олио
  • сол - на вкус
  • пресен лук - 3 - 4 стръка
  • копър - пресен
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз - по желание
  • краве сирене - около 100 г
  • топено сирене - 1 - 2 триъгълничета
  • домати - 1 - 2 бр., пресен и обелен
  • Заливка
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се почистват и нарязват на тънки кръгчета, посоляват се. В тавичка, намазана с олио, се нареждат половината. Лукът се нарязва, прибавя се чесънът, нарязан на дребно, копърът, магданозът.

Слага се върху тиквичките, отгоре се нареждат останалите тиквички, резени пресен домат.

Налива се малко вода и олио и се пече до изпаряване на течността в загрята фурна на 220-240 градуса.

После се натрошава сиренето и топеното и се залива с приготвената заливка.

За нея в тенджера с незалепващо покритие се сипва олиото и брашното, бърка се с дървена лъжица до светло бежов цвят, после се налива млякото и се разбърква постоянно.

Леко се охлажда.

В купа се разбиват яйцата със сол на вкус, прибавя се малко от соса, разбърква се и се връща обратно при останалия сос.

Пече се до златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Ася Заевска,извинете но пишете коментар под моята рецепта за Тиквички_с_пресен_лук_и_заливка_на_фурна, мисля че е станала грешка.
12.06.2018 12:31
1
1
Покажи всички подкоментари