Салата с Мариновани Печурки

ЗорицаЗорица
Гуру
960
269
3151
5
29/06/2018
"Апетитна салата с бейби печурки, отлично мезе за всяко питие "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 011
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите почистете с чиста четка от пръстта и подрежете пънчетата им.

Загрейте в тиган малко зехтин и запържете леко гъбите. Разбърквайте ги внимателно, за да не се натрошат.

Направете марината, като сложите оцета, солта и захарта да поврат 2 - 3 минути заедно с подправките – бахар, дафинов лист, зърна черен пипер, добавете зехтина, а накрая наситнените връзки магданоз, копър и глава чесън. Прецедете маринатата.

Гъбите, докато са топли, прехвърлете в буркан и ги залейте с врялата марината.

Салатата е добре да поседи в хладилник един-два дни преди консумация.

При сервирането може да добавите допълнително пресен чесън, копър и зехтин и оцет по ваш вкус.

Салатката е идеална за ракийка, узо и бира.

Добър апетит и наздраве!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар