Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Бърз сладкиш Агнеса

Бърз сладкиш Агнеса

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
10/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Заповядайте, днес черпим с бърз сладкиш Агнеса, който е сред любимите ни"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 броя
  • брашно - 250 г
  • пудра захар - 500 грама
  • масло - 100 г меко
  • орехи - 250 г смлени
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Белтъците се разбиват на сняг с 5 с.л. пудра захар.

Мекото масло се разбива със захарта на крем. Прибавят се лъжица по лъжица, като се редуват орехите, брашното и разбития белтък.

Това се повтаря до изчерпване на количеството им. Внимателно се разбърква. Изсипва се в тавичка намазана с масло. Пече се на умерена фурна 160-170 градуса около 30 мин.

Останалите жълтъци заедно с 1 ч.ч. пудра захар се разбиват до побеляване.

Студен, сладкишът се намазва с глазурата от разбитите жълтъци и захар. Оставя се да престои 24 ч. в хладилник.

Бързият сладкиш Агнеса се поднася нарязан на правоъгълни парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
514
43
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Ел
Ел
Точно така се прави-жълтъците като се бият с пудрата захар побеляват.
11.12.2014 12:54
1
Uiny
Uiny
Точно това е рецептата.Правила съм го много пъти, но снимката нещо не е вярна. Сладкишът става по-бял, а отгоре заливката жълта. Много е вкусен!!!
08.01.2014 16:41
3
Стеф
Стеф
точно това е рецептата
31.07.2013 09:16
1
Шона
Шона
Не знам, но ми се струва, че това е може би е рецепта за друг сладкиш. И на снимката, а пък и аз съм го правила много пъти жълтъци отгоре не ми звучи. Много интересно, как тия жълтъци станаха бели. Коригирайте защото това не е рецептата за сладкиша. Но в действително когато се направи както трябва е страхотен.
30.07.2013 23:05
1
3
иван
иван
нещо май не е вярана
30.07.2013 19:17
1
2