Чушки с доматен сос

01/05/2013
"Една от най-обичаните рецепти в Българската кухня, която се приготвя задължително с домашни чушки и домати!"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 752
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се пекат и обелват. Доматите се рендосват и сваряват с олиото и солта. Прибавят се чушките.Всичко ври 5 минути.

Готовите чушки с доматен сос се изсипват в голяма тава, поръсват се с чесън и магданоз.подобни рецепти тук

5 13
4 1
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Raly
Raly
29.02.2016 23:42
Вкусотийка! Аз лично запържвам леко чушките, а чесъна запържвам от началото, преди да добавя доматите.
1
0
Petya Angelova
Petya Angelova
30.04.2014 19:36
мммммм с малко сиренце...!!!
2
0
покчо
покчо
30.04.2014 19:12
Чушките в случая не сте ги обелили. Соса без захар и брашно няма как да стане ако наистина е от Българска национална кухня. Чесъна не се поръсва а се накълцва и ври с доматите докато изври водата от тях след което се подправя с захар за да се убие киселото от доматите, осолява се на вкус и се сгъстява с лъжичка брашно разтворена до каша с вода. Тогава заливате печените обелени и изпържени леко в брашно чушки. А бе с две думи нито портрета нито текста горе има нещо общо с истината.
9
6

Виж всички коментари или напиши такъв