Фритата с картофи и чушки

11/08/2013
от Диляна ИвановаНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 055
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със солта, пипера и магданоза. Добавя се и сиренето. Част от маслото се загрява в тиган. Добавят се нарязаните тънки филийки картофи и се запържват.

Добавят се нарязаните чушки и лук и продължете да запържвате докато омекнат зеленчуците. Разбърквайте от време на време.

Добавят се останалото масло и сместа от яйца и сирене. Пържете около минута. Сложете капака и намалете температурата. Оставете на котлона още около 5 минути, докато долната част на фритатата добие златисто-кафяв цвят.

Докато фритатата се пържи загрейте грила на фурната. Махнете капака на тигана и го сложете под грила докато и горната повърхност се втвърди и придобие златист цвят.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Райна Яцева
Райна Яцева
03.11.2013 18:17
бързо и много приятно .За вечеря и като гарнитура на пържолки.Може и да не се запича отгоре.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв