Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Фритата»Фритата с картофи и чушки

Фритата с картофи и чушки

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Фритата с картофи и чушки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3-4
"Фритата за теб, фритата за мен, фритата за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • сирене - 100 г
  • масло - 50 г
  • чушки - 1 червена + 1 зелена
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със солта, пипера и магданоза. Добавя се и сиренето. Част от маслото се загрява в тиган. Добавят се нарязаните тънки филийки картофи и се запържват.

Добавят се нарязаните чушки и лук и продължете да запържвате докато омекнат зеленчуците. Разбърквайте от време на време.

Добавят се останалото масло и сместа от яйца и сирене. Пържете около минута. Сложете капака и намалете температурата. Оставете на котлона още около 5 минути, докато долната част на фритатата добие златисто-кафяв цвят.

Докато фритатата се пържи загрейте грила на фурната. Махнете капака на тигана и го сложете под грила докато и горната повърхност се втвърди и придобие златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
58
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Райна Яцева
Райна Яцева
бързо и много приятно .За вечеря и като гарнитура на пържолки.Може и да не се запича отгоре.
03.11.2013 18:17