Няколко неща. В стъпка 2 слагаме джинджифила за марината, заедно с чесъна и солта. В стъпка 4 пак го слагаме в глазурата. Портокаловите кори не ги слагаме никъде.
Иначе като цяло рецептата е уникална.
Не използвах портокалови кори, а джинджифила го сложих само в стъпка 2. Патицата ми беше 2,2 кг. Модифицирах рецептата, като патицата я вдигнах на решетка в дълбока тава, сложих чашка вода и я завих с алуминиево фолио, като направих няколко дупчици. След 2 часа на 180 градуса отвих патицата, сложих глазурата и печене половин час. Всичко останало е спазено по рецепта. Стана наистина вкусна и всички в къщи я харесаха!
24.11.2024 17:56
1
Анонимен
Благодаря за рецептата, имам питане относно портокаловата кора - къде се слага? Също така пише, че джинджифила се добавя и към сместа за обмазване, и към глазурата.
13.11.2024 17:26
Анонимен
Рецептата е екстра, ама тая настъргана кора никъде не се посочва за какво е!!
20.01.2023 10:02
1
Владислав Христов
Рецептата е добра. По идея на жена ми добавих моркови последния половин час с глазурата. Добавих и снимка към рецептата.
10.12.2022 13:24
1
Sisi Misi
Рецептата е много добра. Сготвих за Коледа. Много се хареса. Благодаря за рецептата.
Иначе като цяло рецептата е уникална.
Не използвах портокалови кори, а джинджифила го сложих само в стъпка 2. Патицата ми беше 2,2 кг. Модифицирах рецептата, като патицата я вдигнах на решетка в дълбока тава, сложих чашка вода и я завих с алуминиево фолио, като направих няколко дупчици. След 2 часа на 180 градуса отвих патицата, сложих глазурата и печене половин час. Всичко останало е спазено по рецепта. Стана наистина вкусна и всички в къщи я харесаха!