Наистина ми се искаше рецептата да е малко по-подробно описана: като грамажи, време за втасване и т.н. И защо не е описано какво свъщност трябва да е яйчената смес? По метода на изключването трябва да се гадае.
Не ме разбирайте погрешно. Питата изглежда великолепно! Но за начинаещ,който никога не е месил, е малко объркващо
25.03.2018 14:30
12
1
Величка Щърбанова
Ваня, и аз да попитам за декорацията. От къде се снабдяваш с формичките? Дай линк, моля?
22.02.2018 22:38
4
1
Ваня Георгиева
Величка, това са формички за сладки които съм си купувала много отдавна но само цветчетата. Листата си ги оформям сама с помощта на остър нож. А когато изрежа цветчетата допълнително ги притискам с помощта на клечка за зъби там където искам да се промени самото цветче.
22.02.2018 22:46
1
Цветелина Стойкова
Браво! Страхотна пита!
22.01.2018 00:26
1
Ваня Георгиева
Благодаря! :)
22.01.2018 00:35
1
Diana Georgieva
Да попитам за декорацията
Изписана е рецептата но не описвате кога трябва да се поставят на питката и как се пекат.
10.01.2018 17:56
1
1
Ваня Георгиева
Декорацията се поставя като се намаже питката със разбития жълтък и тогава се пече.
22.01.2018 00:35
1
Hristo Simeonov Hristov
Не разбирам от описанието в рецептата, кое е ячената смес?
25.12.2017 19:49
20
Silvia Braikova Braikova
Благодаря за уточнението . Питах за грамажа на кубчето защото тук хората качват рецепти от всички краища на света и навсякъде 1 кубче е с различен грамаж . При мен са по 25гр. За това предложих да се изяснява , за да е по - лесно за останалите . Хубави празници.
23.12.2017 14:18
2
1
Ваня Георгиева
Извинявам се че в тази рецепта не съм уточнила за грамажа - кубчето е 42 г. Весели празници! :)
23.12.2017 15:32
1
1
Silvia Braikova Braikova
Може би за повечето от вас е досадно , но все пак моля когато качвате рецепти тези с "кубчето " не ми помагат много. Предпочитам да добавите и колко гр. е това кубче . Благодаря. Весели празници !
23.12.2017 11:50
3
2
1
marcheva14
Силвия, не съм Ванчето Георгиева, но ще се опитам да ти отговоря, а ако има проблем Ванчето ще ме поправи. Едно кубче свежа мая е 42 г. отговаря за 1 кг брашно. Винаги може да ползваш и суха мая, като има от 7 г и от 11 г. Тази която е от 7 г е за 500 - 600 г брашно, а тази от 11 г е за 1 кг брашно. Това е един ориентир как да работиш с маята. На Ванчето питките нямат равни по красота.
23.12.2017 12:10
Грациела
Поздравления, питите ви са прекрасни. Имам един въпрос: ако не разполагам с жива мая, мога ли да използвам суха и какво количество да е?
23.12.2017 10:08
4
2
Грациела
Благодаря, ще направя за Коледа за Бъдни вечер сме на содена. Весели празници ви желая.
23.12.2017 11:14
Ваня Георгиева
Благодаря! Сухата мая на Йоткер -7г. Използвам когато нямам кубче. Достатъчно е за 1 кг, дори и за по голямо количество. :)
23.12.2017 10:21
1
Ваня Георгиева
Благодаря за хубавите думи! Иси смело може да пробваш да направиш питка. Аз също като теб мислех но се оказа,че ми се оттдава. Желанието е най-важно.:)
30.01.2016 09:45
9
3
Веселина Константинова
Вашите пити са прекрасни! Страхотни орнаменти!
30.01.2016 09:34
4
1
Иси
Никога не съм правила пита искам да опитам,но ме е страх че няма да се получи :-)
30.01.2016 00:23
3
1
Ваня Георгиева
С тези съставки се замесва тесто. Ако искате по-малко цветя или други орнаменти да направите замесете на половина. Разточвам кора от тестото за декорация и изрязвам кръгчета за розата, които застъпвам едно с друго и ги навивам на руло.След което оформяте с пръсти листенцата. А листата изрязвам с остър нож.
30.01.2016 00:17
3
4
емилия
ТЕСТОТО ЗА ДЕКОРАЦИЯ
брашно - 170 гвода - 100 млнишесте - 70 гсол С тези съставки какво се прави? Как се прилагат върху питата?Във вид на трохи ли как?Пояснете моля.
29.01.2016 22:41
8
5
Ваня Георгиева
Опитайте тази рецепта, няма да съжалявате! :)Тестото може да се използва и за други погачи с друго оформяне.
Не ме разбирайте погрешно. Питата изглежда великолепно! Но за начинаещ,който никога не е месил, е малко объркващо
Изписана е рецептата но не описвате кога трябва да се поставят на питката и как се пекат.
брашно - 170 гвода - 100 млнишесте - 70 гсол С тези съставки какво се прави? Как се прилагат върху питата?Във вид на трохи ли как?Пояснете моля.