Рецептата ми сподели една приятелка и аз веднага я приготвих. Станаха страхотни! Чаена чаша - имам в предвид обикновена ч.ч. с вместимост около 200 мл. Що се отнася до загрятата тава - просто фурната да е загрята, а тавата със сухо и топло дъно. Дъното на тавата, ако е залепващо е добре да се покрие с домакинска хартия за печене. Вместо петмез, съм използвала и вода със захар. В България се намира трудно по магазините, освен ако не си го приготвиш сама.
За тестото не се притеснявай - като пресееш брашното и добавиш останалите съставки, прибавяй по малки количества вода, до получаването на меко тесто.
Рецептата не е сложна, а ти имаш умения и мисля, че няма да имаш проблеми да я приготвиш!
24.09.2016 10:22
1
marcheva14
Чудесна рецепта! От много време я търся. Няма начин да не съм в Истанбул и да не си купя геврече. Благодаря! Гласувам веднага с 5.
Връщам се да попитам, чашата с която са премерени продуктите колко грама е това ми е важно, защото 1 п суха мая отговаря за 1 кг брашно и другото нещо което искам да попитам, какво означава "гореща тава", може би е гореща фурна и колко градуса са това.
Петмез не съм виждала никога,, ще ги потопявам в мед и вода.
Благодаря!
Поздрав!
За тестото не се притеснявай - като пресееш брашното и добавиш останалите съставки, прибавяй по малки количества вода, до получаването на меко тесто.
Рецептата не е сложна, а ти имаш умения и мисля, че няма да имаш проблеми да я приготвиш!
Връщам се да попитам, чашата с която са премерени продуктите колко грама е това ми е важно, защото 1 п суха мая отговаря за 1 кг брашно и другото нещо което искам да попитам, какво означава "гореща тава", може би е гореща фурна и колко градуса са това.
Петмез не съм виждала никога,, ще ги потопявам в мед и вода.
Благодаря!