Тази рецепта коментираха

Анонимен
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
В неделя правих подобно цвете с мед по средата пак се получи но тестото е малко по различно. Мъжът ми хапна топла топната в мед, но имам един проблем че ги препичам все искам да ги оставя малко жълти и все препичам хем никога не ми е оставала сурова но от страх. :)
21.09.2016 09:35
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
И аз ги препичам, но нарочно, защото вкъщи обичат кората да хрупка, а не да е мека и спарена. Тестото ще се опече за около 35мин и ще е готово за ядене, минутите след това запичат допълнително основата, така че няма от какво да се притесняваш. Засечи си времето за 35-40мин с някоя малка пробна и я извади, изчакай я да изстине и я разчупи, защото докато е гореща ще е още леко като глетава и ще си прецениш кое е необходимото време, за да не я препичаш
21.09.2016 09:45
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Да аз оцветявам тестото за декорация но то не се яде а исках тук при тази всичко да се хапва. :)
21.09.2016 09:26
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Аз дори мислех да сложа за основна в не изпечен вид за да се вижда розовото защото така на пръв поглед не е много видимо :) но администраторите от преди са ми писали че трябва да е в изпечен вид.
21.09.2016 09:22
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Да права си Сия, но тестото е от самата питка оцветено и да не бях го мазала мисля пак щеше да покафенее малко, но другия път ще опитам. Но много сладък розов цявт се получи и като я чупиш е много ефектно. :)
21.09.2016 09:17
1
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Цвета е жесток, личи си на снимките е суровия и вид, може да промени малко наситеноста на розовото, но щеше да си личи, имам питка с розови цветчета и аз бях направила по същия начин, намазах ги с жълтък и после се сляха цветовете. Другия начин е да ползваш не от основното тесто, а за цветната част да замесиш малко тесто с брашно и нишесте, след което нда го оцветиш. Така със сигурност цвета ще е наситен и няма да потъмнее.
21.09.2016 09:24
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Прекрасна е, много ми хареса още когато я видях публикувана във фейса.
Единствено не е трябвало да мажеш розовата част с жълтъка, за да може да изпъкне цвета и да е видимо розов и след изпичането.
21.09.2016 09:12