Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
на снимката едно а на живо друго княз
25.06.2023 18:17
2
Marya
Marya
рецептата е много добра само че този коментар отдолу защо не е в рецептата ... сега не иска да ми се точи добре защото не е поело маслото. Съвет слагайте брашно при точенето и ще стане и да е добре охладено. Защото рецептата е много неточна. иначе са вкусни
01.07.2013 16:29
1
Дани
Дани
От тестото се разточва правоъгълник, маслото се поставя в средата му, предварително обезводнено. Обезводнява се като се наръси с брашно в съотношение 1:10, т.е. 30 гр. брашно и се реже с нож, така че брашното да поеме съдържащата се вода в маслото. Оформя се на калъпче и се поставя в средата на разточения лист тесто. Загръща се с краищата на тестото като плик, така че да се покрие и от четирите страни. Преди да се разточи с точилката е желателно да престои малко в хладилника за да се стегне леко и да не се допусне при разточването маслото да потече от плика. След като е минало първото разточване тогава тестото се сгъва на три, престоява в хладилника поне за час, отново се разточва и пак на три, в хладилника. Два пъти са достатъчни, но който иска много пластове може да разточва и сгъва и повече пъти три, четири...
07.05.2013 15:33