Тази рецепта коментираха

Анонимен
Ваня
Ваня
Рецептата е много неясна. Обаче реших да я направя, с риск да не се получи. Падна голямо чудене. Първо не бях сигурна, че 20 г мая ще са достатъчни за 1 кг брашно. Чудих се, дали пък не трябва да е суха? Но след като се разтваря в мляко, би трябвало да е прясна. По-натам - колко мляко? И само за маята, или и за замесването? В продуктите са дадени 3 яйца - 2 цели и 1 белтък за замесването. А жълтъкът къде отива?

Някой да редактира рецептата!

Ще кажа аз как я направих. 20 г прясна мая разтворих в прясно мляко заедно с 1 ч.л. захар (в рецептата пише, че се слага сол, а в продуктите има дадена захар). В 800 г брашно сложих 2 с.л. олио, 1 с.л. захар, 2 цели яйца и 1 белтък, 1 ч.л. сол, млякото с маята. Питката я замесих с мляко (общо около 300 мл). Преди да я сложа да се пече, намазах с жълтъка.
По този начин се получи много добре!
08.11.2012 20:54