Тази рецепта коментираха

Анонимен
Сияна
Сияна
"Всяка домакиня знае" не е оправдание че рецептата е неточна. Има и такива дето не знаят. Не се пишат рецепти и някои неща да са по подразбиране. Все пак има хора, които не са правили и не знаят.
21.12.2014 08:57
1
Дани
Дани
Много си е добра даже рецептата! Понеже авторката не е отговорила на въпросите(може да е решила, че отговорите се съдържат в самата рецепта и не е нужно да се обяснява едно и също нещо два пъти, или пък не ги е видяла) ще се опитам да го направя аз.
1. Именно от първото изречение се започва с маята. Всяка домакиня знае, че прясната мая, а понякога и сухата се подлага на втасване преди да се замеси тесто, т.е. маята се разтваря със захарта, 2 с.л. брашно и 100 мл. прясно мляко докато шупне. В случая в рецептата виждам 10 с.л., поне 5 от тях са за маята.
2. Олио не пише, но пише масло. Ако на това не му викаш мазнина? - не знам какво друго може да е.
3. Пише "Щом отново втасат..." Ами оставят се да втасат, докато втасат. И човек, който за пръв път вижда тесто, би могъл да направи разликата между втасало и невтасало, познава се лесно, втасалото тесто е увеличило поне два пъти обема си.

НЕТОЧНОСТИ в рецептата не виждам никъде. А неясноти за някои очевидно има. Няма страшно, с питане и желание всичко се научава. Надявам се да съм била полезна...
30.09.2013 21:26
1
Ади
Ади
НЕТОЧНА РЕЦЕПТА !
1. Как така втасалата мая още от 1 изречение?
2. Каква мазнина? Никъде не пише олио или т.н
3. Не пише за колко време да се оставят да втасат
МОЛЯ ИЗЯСНЕТЕ НЕТОЧНОСТИТЕ
29.12.2012 19:27
1