Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Паниран хек във фурна със хрупкава коричка

Паниран хек във фурна със хрупкава коричка

Паниран хек във фурна със хрупкава коричка
Снимка: Геновева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"С хрупкава коричка, но без излишни мазнини - това е паниран хек във фурна"

Необходими Продукти

  • риба хек - 3 бр. филета
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • царевично брашно
  • галета
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филенцата от риба Хек поръсваме със солта. В купичка счукваме яйцата и ги разбиваме.

В друга купа смесваме царевичното брашно с черния пипер.

Всяко едно филе потапяме първо в царевичното брашно, след това в яйцето и накрая в галетата.

Притискаме леко, за да полепне галетата добре.

Прибираме в хладилника за около 30 минути, за да се стегне панировката.

В тавичка поставяме хартия за печене, като поръсваме с олио.

Отгоре нареждаме едно до друго филетата и поставяме във фурната.

Печем докато панираната риба придобие златист загар.

Панираният хек във фурна със хрупкава коричка е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Идеална е тази температура. И аз я приготви.
23.02.2022 21:56
1
Анонимен
Анонимен
на колко градуса? аз заложих на 180C
04.12.2021 21:54