Шарена туршия в буркани

ЗорицаЗорицаГуру94525629184
01/10/2018
"Шареното е хубаво, шареното е вкусно - затова и шарена туршия в буркани "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 597
  • Преглеждания за месеца615
  • Преглеждания за седмицата79
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват и нарязват: червеното зеле е на тънки резени, цветното зеле /карфиол/ се накъсва на розички, жълтите и червените чушки на едри парчета, чушките върхари се сцепват само през върха, дребните зелени доматчета се оставят цели и се надупчват с вилица на няколко места, морковите се нарязват на половинки или четвъртинки по дължина, стръковете целина се оставят цели.

В чисти буркани се налива на дъното ябълков оцет до чертата, добавя се една супена лъжица захар, една чаена лъжица сол, 2 зрънца бахар, 6 зърна черен пипер и по 1 кафена лъжичка кимион, кориандър и синапено семе.

В бурканите се редят зеленчуците, като се редуват, за да бъде цветна туршията.

Добавят се цветчетата копър и стръковете целина.

Бурканите се пълнят един пръст под капачката, допълват се с вода (един пръст под капачката) и се затварят с предварително изварени винтови капачки.

Прехвърлят се в тенджера с постлана на дъното дебела кърпа. Заливат се със студена вода, която трябва да покрива 2 - 3 пръста над капачките.

След като водата заври "под ключ", се засичат 2 минути и бурканите се изваждат с щипка от врящата вода.

Обръщат се с капачките надолу.

След като изстинат, се прибират за зимата в мазе или килер на тъмно и хладно.

Добър апетит

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар