Гювечета със син домат и картофи

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
472
2k
832
1k
4
04/10/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 118
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофът се обелва и нарязва на средни по големина кубчета. Сварява се в подсолена вода, до полуготовност.

Синият домат също се обелва, нарязва се на кубчета, после се посолява и оставя за 30 минути. След това се измива под течаща студена вода и отцежда добре.

В тиган се загрява олио или масло и се пържи лукът, нарязан на ситно, после се прибавя синият домат, след около 4-5 минути се прибавя свареният картоф. Разбърква се и се прибавя сиренето и черен пипер.

Сместа се разпределя в гювечета и залива със смес от настърган кашкавал и разбити яйца. Пече се на 240-250 градуса около 20 минути. Накрая се поръсва с нарязан магданоз.

Керамична касерола с дръжки 16см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
6.00 лв.
4.62 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар