Пшенично-лимецов хляб с айрян в хлебопекарна

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4694001904
21/11/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене180 мин.
Общо205 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 496
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • айрян - 400 мл, топъл
  • мая - 10 г прясна
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • брашно от лимец - 300 г
  • бяло брашно - 350 г
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • семена - 1 1/2 с.л. микс
  • ленено семе - 1 1/2 с.л. натрошено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Айрянът се сипва в съда на пекарната, прибавя се натрошената мая и захарта.

Прибавя се олиото, след това двата вида брашно. Най- отгоре се прави кладенче и се слага солта.

Хлебопекарната се включва на първа програма за основен бял хляб, която е около 3 часа. При звуковия сигнал се прибавят семената.

След изпичането се слага на решетка. Страхотен хляб в хлебопекарна!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар