Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печено филе от сьомга

Печено филе от сьомга

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Печено филе от сьомга
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 5с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Перфектното филе от сьомга няма нужда от много подправки или часове в кухнята, само от точната рецепта и щипка любов"

Необходими Продукти

  • сьомга - 2 филета, големи с кожа (400 г всяко)
  • зехтин - 6 с.л.
  • лимони - 1 бр. среден
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • лук - сушен, 1 ч.л.
  • целина - 1 ч.л. на прах
  • магданоз - за поръсване
  • див лук - 5 - 6 стръкчета
  • бял пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте филетата от сьомга и ги подсушете добре.

Поставете с кожата надолу в тавичка под голямо парче алуминиево фолио, леко намазнено с малко зехтин.

Отгоре намажете рибата със сушените лук, чесън, целина и поръсете със сол, зехтин, пипер и магданоз.

Завийте и запечатайте фолиото и пъхнете тавичката в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Печете сьомгата около 20 минути или малко повече, ако обичате по-сготвена риба. За мен сьомгата трябва да остане сочна и леко алангле, така е най-крехка и вкусна. При по-тънки филета намалете времето за готвене.

Използвам фолиото, за да запазя соковете на рибата максимално и тя да стане сочна. Ако желаете, може да изпечете и без да я завивате - така бихте получили и апетитна коричка.

Поръсете рибните филета от сьомга с прясно изцеден лимонов сок и поднесете топли.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: