Гъбен пай без брашно

Станислава ВълковаСтанислава ВълковаПомощник Готвач1391851821
09/12/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо126
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • гъби - 500 г
  • лук - 2 големи
  • супа от гъби - 1 с.л. суха
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 200 г
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 200 г
  • масло - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • подправки - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на ситно лука.

Нарежете гъбите (можете да използвате кутии нарязани гъби).

Настържете сиренето на едро ренде.

Загрейте фурната до 180°С.

Загрейте зехтина и маслото в голям тиган и запържете лука до златисто. Добавете гъби и изпържете за още няколко минути. Добавете супа на прах от гъби, разбъркайте добре.

Изключете котлона и оставете да изстинете за няколко минути.

Смесете останалите съставки: яйца, сирене, мляко, заквасена сметана, сол и черен пипер.

Сложете задушените гъби в тавичка изсипете отгоре млечната смес от продуктите, изравнете сместа.

Поставете гъбения пай във фурната и печете за 40 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар