Начин на приготвяне
Замесете гладко тесто от изброените продукти, оставете да втаса и да удвои обема си.
Разделете го на 1 по малка част тесто за центъра и 2 еднакво големи топки, всяка разделете на 3 топчици и разточете 3 обли кори. Или по-точно - оформяте 6 еднакво големи обли кори, три по три слепвате с масло, без да мажете горната.
Разрязвате на 8 части, като започвате от центъра, но не стигате до края, обръщате всяко листо назад.
От другата тройка кори разрязвате на 8 триъгълника, всеки режете по средата, хващате върха и промушвате отдолу нагоре.
Готовите листа подреждате във вътрешността на тавата и от малката част тесто разточвате кора, мажете с масло, навивате на руло и разрязвате по средата.
Усуквате двете части и завивате по средата на питката.
Оставяте празничната питка да втаса, след което мажете с жълтък и печете в загрята фурна на 170 градуса.