Начин на приготвяне
Нарежете свинските гърди на парчета с еднаква големина.
Почистете лука, моркова и зелето и ги нарежете на дребни парченца.
Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура и запържете месото за около 15 мин, докато стане златисто, като разбърквате периодично.
Извадете месото и го разпределете в дълбока тава за печене. Сипете нарязаните лук, морков и зеле в мазнината от месото и пържете около 10 мин, докато поомекнат.
Сипете боба с доматения сос и овкусете с подправките. Ако е много гъсто ястието, добавете около 150 мл вода.
Изсипете боба в тавата при месото.
Сложете в загрята фурна на 200°C и печете около 40 мин или докато течността се редуцира и бобът със свинско остане почти само на мазнина.