Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Стек от маринован бял амур

Стек от маринован бял амур

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Стек от маринован бял амур
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Бял амур за всички, които знаят как да се наслаждават на живота и на добрата храна"

Необходими Продукти

  • бял амур - 4 стека, от по 200 гр.
  • За марината
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимони - 1 бр., сока и кората
  • мед - 1 с.л.
  • соев сос - 2 ч.л.
  • риган - 2 с.л.
  • сос табаско - 1с.л.
  • черен пипер
  • За Гарнитура
  • картофи - 500 гр. презни
  • царевица - 1 кутия
  • масло - 40 гр.
  • риган - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме маринатата като смесваме зехтина, лимоновата кора и сока от цитруса, меда, табаското, соевия сос.

Измиваме добре рибните котлети и ги оглеждаме за пропусната непочистена люспа.

Потапяме рибата в купа със студена вода и кубчета лед за около 15 мин., докато рибата се изстуди и втвърди.

Подсушените стекове потапяме в сместа и похлупваме съда. Оставяме ги да се мариноват 3 часа в хладилник.

През това сварете картофите в подсолена вода за 10 минути. Отцедете ги добре и ги оставете да се охладят.

Извадете рибата от маринатата и я запечете на грил тиган или скара, за около 10 минути от всяка страна.

В тиган с масло сотирайте картофките и царевицата. Подправете с риган.

Поднесете стековете топли с картофената гарнитура, ухаеща на масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: