Брациговски Милинки

30/12/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5578914066
"Най-вкусните милинки се правят ... не в Брацигово, а там, където знаят рецептата за Брациговски милинки "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 801
  • Преглеждания за месеца286
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разтворете маята в прясното мляко и захарта. Посипете с малко брашно и оставете за 15 мин. на топло да втаса.

Пресейте брашното (не слагайте цялото брашно, при замесването ще прецените колко да сложите за меко, нелепнещо тесто) в купа и направете кладенче.

Сипете яйцата в кладенчето, киселото мляко, олиото и солта. Накрая добавете втасалата мая и прясното мляко.

Замесете меко тесто и при необходимост добавете още брашно. Оставете готовото тесто на топличко за около 90 мин. да втаса.

Междувременно направете заливката, като разтопите маслото и олиото със солта.

Добавете брашното и хубаво разбъркайте да стане на кашица. При готовност на тестото, оформете еднакви топчета. Потапяйте ги в маслената смес и подреждайте в тава.

Накрая, ако остане от кашицата, я поръсете върху подредените топчета. Поставете милинките във фурната и включете на долен реотан на печката на 180 градуса.

Печете около 15 - 20 мин. и тогава включете и горния реотан. Печете около 30 мин. или докато Брациговските милинки се зачервят апетитно отгоре.

Рецептата е адаптирана от: vskusnotiikitenav.blogspot.comподобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар