Плоски пълнозърнести питки на каменна плоча

30/12/2018
"Както са ги правили бабите ни - с хубаво брашно и на каменната плоча "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо130
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашната и направете кладенче. Добавете маята, киселото мляко със содата, солта, захарта и олиото. Чукнете яйцата.

Разбъркайте и добавете около 1 ч.ч. вода до омесването на меко тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно, за да не ви лепне тестото по ръцете.

Покрийте тестото с кърпа и го оставете на топло, за да втаса.

Готовото тесто разделете на топки, а всяка топка разтеглете на питка.

Върху печка на дърва поставете каменна плоча. След като плочата се загрее добре, поставете питка, изпечете я от двете страни до златисто.

Постъпете така и с останалите питки.

Готовите плоски питки завийте с чиста и суха кърпа. Консумирайте топли - може да ги намажете с масло и поръсите с шарена сол.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар