gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Гювеч»Горнооряховско гърне с телешки джолан

Горнооряховско гърне с телешки джолан

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
58276227
Горнооряховско гърне с телешки джолан1 / 2
27/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6
"Замазвате гърнето и печете на бавен огън, толкова е лесно, а резултатът е гарантирано вкусен"

Необходими Продукти

  • телешки джолан - 1 кг
  • телешки опашки - 500 г
  • моркови - 500 г
  • целина - / глава
  • лук - 400 г
  • вино - 300 мл червено
  • брашно - 2 с.л
  • чесън - 10 скилидки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • вода - 1 ч.ч
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Насичаме на парчета телешкия джолана и опашките и ги слагаме в гърне заедно с морковите и целината, нарязани на кубчета, почистените глави лук, обелените скилидки чесън.

Добавяме и доматеното пюре и брашното, размити в малко вода, дафиновия лист, бахар и сол.

Заливаме с виното и водата, похлупваме гърнето, замазваме го с тесто.

Задушаваме гювеча с телешко 2-3 часа във фурната.

Горнооряховското гърне с телешки джолан е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: