Питки с плънка месени в хлебопекарна

Галя НиколоваГаля НиколоваГотвач1712712
15/01/2019
"Не се изморявайте, нека хлебопекарната ги умеси, а вие в това време пригответе вкусната плънка "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо504
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за месене (брашно, мая, прясно мляко, захар, сол, краве масло, кашкавал и яйцето) сложете в хлебопекарна на програма Месене.

Втасалото тесто разделете на равни части от 40-45 г. Оформете топчета. Всяко топче притискате с ръка да се разшири.

В средата слагате по малко плънка от ситно нарязан кашкавал и колбас с подправка на вкус. Затваряте тестото, така че да не изтича при печене.

Редите готовите малки питки в тава 26 см намазана с олио, или покрита с хартия за печене. Оставете топчетата да втасат.

След това намажете с леко разбито яйце и сложете на места нарязано масло на кубчета.

Печете питките с плънка в загрята фурна на 180 градуса до златисто.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар