Пълнозърнеста пита фокача

17/01/2019
"Здравословна, вкусна и много лесна за приготвяне - фокача с пълнозърнесто брашно "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо320
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се слагат в чаша. Добавя се 1/2 ч.ч. топла вода и се оставя да шупне.

В тава се пресява брашното. Добавят се солта и олиото. Към тях се добавят маята и останалата вода. Замесва се меко тесто.

Покрива се и се оставя да бухне. Празът се почиства и измива. Нарязва се на колелца.

В тиган се загрява олио. Добавя се празът и се задушава. Посолява се. Подготвя се намазнена дълбока тава.

Тестото се разделя на две равни части. Разточват се във формата на тавата. Слага се едната половина тесто. Маже се обилно с песто.

Слага се и другото тесто. Отново се маже обилно с песто.

Отгоре върху пълнозърнестата питка се разстила празът. Доматът се измива и нарязва на филийки. Нарежда се върху фокачата.

Поръсва се със сиренето. Питката се пече в загрята фурна до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар