Солен кекс със задушени зеленчуци

30/01/2019
"Солен кекс, за когото дълго ще се говори - опитайте и ще разберете защо "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 057
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците. Настържете морковите на едро ренде, а праза, гъбите и чушките нарежете на дребно.

Загрейте олиото и задушете заленчуците и гъбите до омекване.

Охладете плънката. Добавете царевицата и разбъркайте до еднородност.

Разбийте яйцата, добавете киселото мляко, бакпулвера, солта и брашното. Добавете охладената плънка. Разбъркайте до еднородност.

Намажете кексова форма /малък размер/ с масло и поръсете с брашно стените. Отстранете излишното брашно. Изсипете сместа.

Изпечете в загрята фурна до златиста кора.

Изсипете кексчето в тавичка и поръсете с настърган кашкавал.

Затоплете соления кекс до разтопяване на кашкавала. Поръсете със свеж магданоз, нарежете и поднесете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар