Начин на приготвяне
За тази рецепта използвам пилешки бутчета, на които месото е по-сочно, за разлика от гърдите. Вкусът им е по-добър, а и цената поносима. Ако няма обезкостени, купете цели пилешки бутчета. Махнете кожата, мазнината и сухожилията. Никак не е трудно да бъдат обезкостени, а и от рагуто ще приготвите чудесен пилешки бульон за супа.
Измиваме добре месото със студена вода и го подсушаваме добре.
Нарязваме го на по-малки парченца, за да не останат сурови при пърженето.
Всички съставки за овкусяването смесваме в купа, за да се разпределят равномерно. Прибавяме и майонезата. Изсипваме парчетата месо и разбъркваме добре.
Покриваме купата с фолио за свежо съхранение и я поставяме в хладилник за 24 часа, за да се мариноват.
За панировката разбиваме добре първо яйцата. Прибавям брашното, предварително смесено с бакпулвера, солта и чесъна на прах.
За добрата панировка течността, която прибавяме към нея (бира или газирана вода , трябва да е ледено студена. Сместа трябва да е с консистенцията на гъсто палачинково тесто.
Потапям парчетата пилешко месо в царевично брашно, в панировката, след което овалвам в галета.
Поставяме ги в добре загряла растителна мазнина и пържим до зачервяване.
Изваждаме ги в плато, постлано с кухненска хартия, попиваща остатъчната мазнина.
Сервираме божествено ароматното пилешко мезе с ледено пиво и мноого лимонов сок.
То запазва вкусовите си качества поднесено и като студено предястие.
Уникалните панирани хапки Гарам масала са готови.