Начин на приготвяне
Готви се много лесно в тенджера под налягане.
Нахутът се накисва във вода и 1 ч.л сода за хляб от вечерта.
Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в зехтина. Щом стане прозрачен, добавяме подправките без солта и пушения пипер, за да си пуснат аромата за около половин минута. Добавяме доматите, доматената паста, и ако ползваме пастата от чушки, задушаваме добре. Ако ползваме паста от чушки, след това в яхнията не се слагат сурови такива.
После добавяме морковите, нарязани на кръгчета, чушките и добре измития нахут. Наливаме бульон, колкото да покрие нахута, добавяме накълцаната целина, лютия и пушения пипер и затваряме тенджерата под налягане. Варим 20 минути, след сигнала за завиране на тенджерата под налягане.
Приятно готвене!
Източник: Dorothea Kyriakou от Кулинарна мрежа
Коментари
Също така различните сортове нахут (също като боба) се варят различно време. Този от Лидл се вари най-дълго, но остава цял с перфектни зърна ,другите които съм пробвала се разкашкват.