Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постен боб с краставички на фурна

Постен боб с краставички на фурна

Постен боб с краставички на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
2
"Боб и кисели краставички - очаквано вкусна комбинация, от която ще си сипете допълнително със сигурност"

Необходими Продукти

  • боб - 400 г бял
  • червен лук - 1 малка глава
  • моркови - 1 среден настърган
  • домати - 1/2 пресен
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • джоджен
  • магданоз
  • кисели краставички - 2 малки
  • репички - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисва се бял боб за една нощ, на сутринта се вари до готовност и се отцежда.

В тенджерка се загрява олио, запържи ситно нарязан лук и настърган морков да омекнат. Сипва се червен пипер, разбърква се и добавяме малко гореща вода и сварения боб.

Овкусява се със сол, магданоз, джоджен и прехвърляме в тавичка 24 см. Отгоре се нареждат полумесеци пресен домат, кисели краставички и репички.

Поръсва се с малко олио и печем в загрята фурна на 180°C да изври водата и да се запекат зеленчуците - при мен за 45 минути. Изважда се, поднасяме печения боб с нарязан магданоз като основно или чудесна гарнитура за кюфтета и месо.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: