Кюфтенца от червена леща

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
13/03/2019
"Червената леща е супер за правене на кюфтенца, нали знаете, че и лесно се правят"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 864
  • Преглеждания за месеца330
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сварете чаена чаша червената леща Оберон в подсолена кипяща вода.

Накълцайте ситно лука и бялата част на зеления лук. Задушете в зехтин до омекване. Добавете доматеното пюре и разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер и сотирайте за още няколко минути. След това дръпнете съда от котлона и добавете супена лъжица брашно в сместа, разбъркайте добре.

Прецедете червената леща, охладете я под студена вода и я сипете в дълбока купа. Накълцайте и перата на пресния лук и прибавете. Добавете едно яйце и сотирания лук с доматено пюре. Подправете с четвърт чаена лъжичка кимион. Добавете половината от хлебните трохи и размесете отново.

Оформете кюфтенца от сместа и оваляйте в останалата половина от галетата.

Загрейте олио в дълбок тиган и изпържете лещените кюфтенца от двете страни до златисто.

Прехвърлете готовите кюфтенца от леща върху домакинска хартия, за да отцедите от излишната мазнина.

Пригответе за гарнитура семпла салата от листа бейби спанак и чери домати. Подправете със сол, зехтин и прясно изстискан сок от лимон.

Гарнирайте кюфтенцата от леща със салатата и сервирайте.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар