gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Домашен козунак с ракия

Домашен козунак с ракия

ИваИва
Новак
12778
Домашен козунак с ракия1 / 7
09/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне180 мин.
Готвене45 мин.
Общо225 мин.
Порции10
"Оказва се, че ракия може да се използва и при месенето на козунаци. При месенето, а не докато месите!!!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате яйцата, захарта, ванилията, олиото и млякото с миксер.

Пресявате брашното в тава и добавяте сместа и втасалата мая (маята се втасва с 1 лъжица захар, 1 лъжица брашно и около 100 г топла вода).

Замесвате тестото и месите около 10 мин. Оставяте да втаса на топло около 1 час докато си удвои обема.

След това го размесвате и добавяте ракията и лимона, разделяте го на 3 равни части които правите на дълги около 1 метър змии, които сплитате на плитка.

Слагате в кръгла тава, намазвате с разбит в 2 супени лъжици олио жълтък и поръсвате обилно със захар.

Оставяте да втаса отново, докато утрои обема си и печете козунака на слаба фурна (140 градуса) около 20 мин.

Домашният козунак с ракия е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 43
4 7
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка: