Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с лапад по АИП

Пилешко с лапад по АИП

ТинкаТинка
Новак
5199
Пилешко с лапад по АИП2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 300 - 400 г или друго пил. месо сварено и обезкостено
  • лапад - 1/2 кг - 1 кг
  • лук - 2 - 3 средни глави
  • чесън - 1 - 2 скилидки или 1 - 2 стръка зелен
  • хималайска сол - на вкус
  • джоджен - пресен
  • кокосово масло - за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

АИП е съкращение от Авто Имунен Палео протокол. Това е Лечебен протокол, насочен към хората, страдащи от автоимунни заболявания. Разглеждат се два аспекта – начин на хранене и начин на живот. С промени и в двата аспекта се стига до дълбока ремисия.

Тази рецепта е съобразена с Елиминационната фаза на АИП, като са използвани само храни, включени в списъка с разрешените и е подходяща за основно ястие за обяд или вечеря.

Филето се почиства от жили и ципи и се нарязва на хапки. Задушава се в кокосовата мазнина до златисто и с решетъчна лъжица се изважда от тигана.

В същата мазнината се добавя нарязания на дребно лук и чесъна и след като се задушат, се прибавя измития и нарязан на ивици лапад. Разбърква се добре и се задушава докато омекне.

Всичко се изсипва в тавичка. Добавят се пилешкото месо, солта и ситно нарязан джоджен и се обърква.

Долива се 1-2 ч.ч. вода и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 мин или до готовност.

Разсипва се в порционни чинии и се сервира.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: